Retrográdní Merkur: Vše, co byste měli znát o retro Merkuru

Pravděpodobně jste už někdy slyšeli od přátel nebo kolegů: “Ach, bože, zase bude retrográdní Merkur!” Pokud se nezajímáte o astrologii, možná se dívíte, o čem to vůbec mluví, a co to ten retrográdní Merkur vůbec je.
retrográdní merkur
Ze všech planetárních aspektů se zdá, že tato planeta získává největší pozornost. A není divu. Merkur v jeho retrográdní fázi je jedním z mála, který ovlivňuje všechny z nás poměrně jednotným způsobem a jeho účinky jsou vždy zřejmé. Jakmile začnete věnovat pozornost tomu, jak se události ve vašem životě mění během těchto fází, brzy uvidíte, že vědět něco málo o tomto jevu, popř. vědět, jak se na období retrográdního Merkuru připravit, je dobré.
Retrográdní Merkur by se dal přeložit jako “zpětný Merkur”, nebo “zpětný pohyb planety Merkur”, ale ve skutečnosti se tato planeta nehýbe pozpátku. Protože Merkur je planetou ležící nejblíže Slunci, jeho oběžná dráha je mnohem kratší než Země. Asi třikrát nebo čtyřikrát za rok Merkur prochází kolem Země a to je to, co většina z nás zná jako období retrográdního Merkuru.
Merkur řídí všechny druhy komunikace, včetně poslechu, mluvení, učení, čtení, úpravy, výzkumu, vyjednávání, prodeje a nákupu. Merkur také řídí všechny formální smlouvy a dohody, stejně tak důležité dokumenty, listiny, pronájmy apod. Další velmi důležitou doménou Merkuru je doprava, cestování, inteligentní zařízení jako telefon, tablet, počítač a podobně.
Vzhledem k tomu, že je Merkur v retrográdní fázi, všechny tyto oblasti jsou zasaženy a nebudou fungovat tak, jak fungují, když je Merkur v přímém pohybu, tedy “retrográdní” můžeme chápat jako opak slova “přímý” nebo “směrující před”.






angel signs

Žádné komentáře:

Okomentovat