Kdyby existoval Bůh, bylo by....



Dost často slýchám: "Kdyby existoval Bůh, bylo by tady lépe, nebyly by vraždy, úmrtí, nehody atd.". Zamýšleli jste se někdy nad tím, co to ten Bůh vlastně je? Je to nějaká bytost, která nás sleduje z vesmíru nebo kdo to vlastně vůbec je? Proč dovolí, aby se konaly vraždy, aby nevinní lidé umírali?

Budu nyní mluvit čistě za zákon přitažlivosti. Podle zákonu přitažlivosti je Bohem vesmír. Celý vesmír nikdo neprozkoumal, ani to není možné, stejně tak Boha nikdy nikdo neviděl. Co je pak ale vesmír? Vesmír jsme my sami. Naše tělo a duše je vesmír.

Pokud jste se někdy ocitli v situaci, kdy jste se snažili prosit Boha o pomoc, předpokládám, že se žádné velké zázraky neobjevily a poté jste se sami sebe jen ptali: "Na koho se mám obrátit, když ani Bůh nepomůže?". Obraceli jste se totiž sami na sebe! Prosili jste sami sebe o pomoc.

Chcete-li s něčím pomoct nebo vyřešit nějaký problém, obraťte se na Boha tedy sami na sebe! Uklidněte se a zeptejte se, proč jste se do takových problémů dostali? Proč nemáte dostatek financí? Proč se setkáváte jen se samými blázny nebo lidmi bez energie? Velmi brzo zjistíte, že to všechno se děje jen kvůli vašemu myšlení.

“Nepřitahujeme to, co chceme, ale to, jací sami jsme”

Ať se vám to líbí nebo ne, vaše aktuální situace je zrcadlem vašeho myšlení a postoje k životu. Nyní jste tam, kam jste se dostali díky tomu, že jste se spoléhali na ostatní. Zkuste se zaměřit čistě na sebe, hledat všechny problémy a řešení pouze a jen u sebe. Jen tak zjistíte, že Bohem jste vy sami.


Žádné komentáře:

Okomentovat